Om mig

Om mig och de fyrbenta

Det hela började med Myran...

Veronica Hedlund med Buster och Samson
Myran världens snällaste och finaste hund blandras

Myran

 

Myran var världens snällaste och finaste hund och bodde hos tant Anna i ett hus ute på landet, alldeles intill det lilla samhälle jag växte upp i. Även om hennes namn var Myran, så var hon en stor och ståtlig hund, en blandras av en hel massa raser. Hos Myran var vi ofta, jag och min bästa kompis, när vi var barn. Vi byggde kojor i skogen, lekte, hoppade hinder, övernattade i tält, åkte trickskidor efter henne eller var ute på långa promenader och efteråt fick vi alltid hemmagjord saft och hembakta kakor i Annas kök.

 

Åren gick, Myran blev gammal och fick tillslut lämna jordelivet, 14 år gammal. Då hade jag själv hunnit en bra bit in i tonåren och hade samlat på mig många goda och lyckliga minnen av Myran och Anna.

Hero stilig Rottweiler

Hero

 

År 2000 kom nästa ”världens snällaste och finaste” hund in i mitt liv, då jag hade möjlighet att skaffa min alldeles egna hund. Hero blev hans namn och var en mycket stilig Rottweiler. Dessvärre kantades hans liv av en del krämpor – men det är trots allt tack vara honom att jag är där jag är idag.


Hero hade höftledsdysplasi, grad D, och när jag fick hans röntgenbesked vid ett års ålder bestämde jag mig för att jag skulle göra allt jag kunde för att han inte skulle få problem med sina leder! Varvid jag började utbilda mig till hundmassör vid Axelsons Animal School efter jag läst att massage är bra att förebygga ledrelaterade problem med. Utbildningen drog ut på tiden, då jag även blev mamma två gånger under årens lopp, men 2006 erhöll jag diplomet.


Även fast Hero hade en del andra bekymmer med sin hälsa så hade han aldrig några problem med vare sig muskler eller leder. Tvärt om, veterinärer och sjukgymnaster berömde honom istället för att han var i så god form. Tyvärr lämnade Hero oss alldeles för tidigt, han blev bara 8,5 år och få fick vi ta bort honom på grund av en skelettumör som upptäckts bara 3 veckor tidigare. Heros minne är ljust bevarat och jag kommer aldrig glömma den genomsnälla, söta, superbusiga, gosiga, roliga, lyckliga ”jättebebis” han var.

Samson världens snällaste Rottweiler

Samson

 

Att Hero alltid var på glad och lycklig fick namnge hans värdige efterträdare. I´m Happy i stamtavlan, men Samson till vardags. Samson, även han var världens snällaste och finaste hund, också en Rottweiler, lufsade in i mitt liv i början på sommaren 2009.

 

Tyvärr drabbades även Samson av olika krämpor, och problemen härrörde rörelseapparaten, både i armbågar och ryggen. Åter igen lovade jag mig själv att jag ska göra allt jag kan för min hund så att han ska ha det så bra som möjligt. Varvid jag vidareutbildade mig till hundfysioterapeut vid ReDog 2013-2014. Senare införskaffas även vibrationsplatta och LED Ljusbehandlingsinstrument.

 

Trots sina åkommor mådde Samson väldigt bra! Vi hittade en balans mellan träning och vila, restriktioner kring vad han inte fick göra samt förebyggande behandlingar. Vi hade mycket kvalitetstid, Samson och jag, med massage och ljusbehandling flera gånger i veckan.

 

Samson lämnade oss hösten 2022, 13,5 år gammal. Han var en fantastisk och underbar hund på många sätt och vis, jag brukade kalla honom ”mattes hjärta” och han var min allra bästa vän. Han var lugn, trygg, stabil, snäll, godhjärtad, busig, gosig och alldeles alldeles underbar. Så tacksam över att jag fått vara hans människa under hans tid här på jorden, sån glädje över alla fina minnen - men också en stor sorg och saknad över att han inte finns längre. Finns inte ord nog som rättvist kan beskriva vad Samson betytt för mig - ALLT, känns inte stort nog.

Buster bedårande söt cocker spaniel

Förutom att jag är diplomerad hundmassör, certifierad hundfysioterapeut och certifierad hundfystränare har jag också utbildat mig till instruktör i mindfulness samt CrossNature. Mindfulness som förhållningssätt är oerhört viktigt tycker jag. Jag har själv enorm nytta av det och det finns så mycket bra med det som jag gärna delar med mig av. Att gå kurs till instruktör i CrossNature såg jag som en bra möjlighet att få mer inspiration till funktionell träning ute i naturen. Hela Hunden erbjuder NaturStark med hund, i stort sett bara ett annat namn samt att du tränar tillsammans med din hund.


Som du nog förstår är hundarna en otroligt viktig del i mitt liv, jag skulle kunna säga att de är ovärderliga för mig och så värdefulla för att jag ska må bra. Jag vet också hur jobbigt och tufft det är när hunden är sjuk eller skadad. Jag har samlat på mig mycket erfarenhet och kunskap genom åren som jag vill använda till att hjälpa fler hundar än mina egna. För många av oss gör ju i stort sett ”allt” för hundens bästa, men alla har ju inte möjligheten till egen utbildning eller inköp av egen utrustning – och det är här Hela Hunden finns till hands. Varje hund som jag kan hjälpa är stort för mig, eftersom jag vet hur viktig hunden är för att vi ska trivas i livet och hur underbart det är när hunden är välmående och kan hänga med på alla aktiviteter som man vill göra tillsammans med sin hund. Att jag kan få vara med och bidra till detta är jag enormt tacksam över!

Buster


1 maj 2015 utökades flocken med en alldeles bedårande liten söting, en cocker spaniel som fick namnet Buster. Buster var också världens snällaste och finaste hund. Ett riktigt yrväder, med mycket fart och spring och arbetslust och så rolig, tokig, fantasik härlig, mysig och gosig. Han var en riktig glädjespridare och kärleksbomb. Buster kallade jag för ”mattes lilla hjärta” och han var också min bästa vän. Under hela sitt liv var han vältränad och sund i kroppen, vi hade hittat en bra balans mellan träning och återhämtning samt förbyggande behandlingar med massage och ljusbehandling.


Med stor sorg fick jag ta farväl av Buster hösten 2022, då han endast var 7,5 år gammal. Han lämnade ett enormt tomrum efter sig, för denna lilla hund har tagit en stor plats i sitt liv och gett så många skratt, så mycket kärlek, mys och gos. Men minnerna kommer alltid finnas kvar och jag är så tacksam att jag fick vandra vid hans sida hans tid här på jorden.

Boss


12 juli 2019 lufsade nästa familjemedlem in i mitt hjärta. Då hade vi lyckan att utöka flocken med en underbar jaktlabrador. Boss är egentligen min dotters hund, men jag lånar honom så ofta jag bara kan. Han är nämligen helt fantastisk, har hjärtat på rätta stället och är lyhörd, arbetsvillig, stabil, lättlärd, rolig, busig, snäll. Apportering, spår och specialsök och givetvis fysträning och motion är vad vi tränar med Boss. Därtill masseras och ljusbehandlas han regelbundet i förebyggande syfte.

hundar i vacker solnedgång
Upp