Föreläsningar & Kurser

Föreläsningar & Kurser

Friskvårdsträning hund

 

Att grundträna hunden så att den bygger bålstabilitet, får kroppskontroll och god balans minskar risken för skador. Vid friskvårdsträning av hund får du lära dig mer om lämpliga övningar samt även prova på dessa övningar tillsammans med hunden. Friskvårdsträning passar för alla hundar, såväl ung som gammal, familjehund eller hårt arbetande och allting däremellan. 

Föreläsning Fysträning av hund

 

Föreläsning om fysisk träning av hund och vikten av att träna mer än grenspecifikt för att förbättra prestation samt minska risken för skador. Du får inspiration till hur man kan tänka när man planerar hundens träningsår och vikten av konditionsträning, styrka, balans och stabilitetsträning.

Hund balanserar på boll


Hela dagen med Hela Hunden

 

En heldag för dig och din hund och innehållet för dagen skräddarsys efter önskemål!


hund balanserar på stock

Hundmassage och stretching till vardags

 

Kurs där du får lära dig enklare massage och stretching av din hund för hemmabruk. Hundens anatomi och musklernas funktion gås övergripande igenom innan du själv får öva på att massera och stretcha din hund. Vid enskilt deltagande friskvårdsbesiktas hunden först för att anpassa massagebehandling efter just din hunds behov.

Prova-på balansbollsträning

 

Att träna hunden på balansboll är ett roligt sätt att aktivera din hund på samtidigt ger det hunden bra träning som förebygger skador. Balansträning är en form av styrketräning som inte bygger stora muskler utan som kommer åt de små lednära musklerna. Dessa muskler är viktiga för bla stabilitet och kroppsuppfattning.


Teori blandas med praktik och du får lära dig om hur du börjar träna din hund på balansredskap samt hur du succesivt ökar och utvecklar träningen ju starkare hunden blir.

avslappnad hund på gräsmatta rottweiler

Kurser och föreläsningar

– kontakta Hela Hunden för prisuppgift

Upp