Friskvårdsbesiktning

Friskvårdsbesiktning

pigg frisk lekfull hund i snö rottweiler

Vid friskvårdsbesiktning görs en undersökning av hundens muskler, leder och rörelseförmåga för att kontrollera att hunden är fräsch i kroppen samt för att fånga upp eventuella små problem så att de inte utvecklas till större. Skulle hunden ha ont eller vara stel etc är något som fångas upp vid friskvårdsbesiktningen. Du får också besked om hunden är i rätt form för de aktiviteter som du vill göra tillsammans med din hund.


Eventuella fynd LED Ljusbehandlas i samband med friskvårdsbesiktningen.


Efter friskvårdsbesiktningen får du alltid råd och tips om fortsatt träning, något ni eventuellt bör undvika samt blir visad enkel massage och stretching om hunden skulle behöva det.

Skulle jag upptäcka något hos hunden som inte är av lindrig grad hänvisar jag alltid till veterinär för att ställa diagnos och eventuell ordination av medicin. Detta för hundens bästa och mycket viktigt avseende att fortsatt behandling sker i samarbete med veterinär.


Minst en gång per år bör hunden friskvårdsbesiktas. Är hunden väldigt aktiv är rekommendationen istället friskvårdsbesiktning inför och efter träningssäsongen.

lekfulla hundar i vacker skog
Upp

Veronica Hedlund

Certifierad hundfysioterapeut, Diplomerad hundmassör,

Diplomerad instruktör mindfulness , Certifierad instruktör Cross Nature

 

© 2018 Hela Hunden Friskvård & Rehabilitering